torstai 10. elokuuta 2017

Kasvukipuja

Päiväkotielämä kesäloman jälkeen alkoi viikko sitten, ja voi vitsi, kun tuntuu hyvältä palata arkeen. Syksy tuo mukanaan muutoksia ja uuden opettelemista. Muutokset aina vähän stressaa, ja se näkyy meidän aamuissa.
 
 
6-vuotias alkaa olla todella tarkka pukeutumisestaan. Yksi aamu kaikki muut housut olivat pesussa, paitsi yhdet tummansiniset chinot ja yhdet kollarit. Valitsin pojalle valmiiksi chinot, mutta ne vaihtui nopeasti kollareihin, koska "äiti emmä haluu olla päiväkodissa mikään herrasmies".
"Mikäs se sellanen herrasmies on?"
"No sellanen tyyppi vaa."
 
 
Ensi viikon tiistaina pojasta tulee eskarilainen. Nyt aamuisin pusut ja halit annetaan autolla ennen hoitoon menoa, koska on kuulema hirveen noloo, jos kaverit näkee. Itselle tämä on todella, todella, haikeaa. Äidin iso pieni poika.
 
 
Poika on kasvanut ihan valtavasti parin viikon sisällä. Viime lauantaiaamuna hermostuneena kurkistelin puskien lomasta, kun poika reippaasti, vaikka vähän jännittäen, opetteli käymään lähikioskilla. Kioskille on matkaa noin 30 metriä, mutta autotie on ylitettävä kaksi kertaa.
Laitoin hälle taskuun lapun, jos tarvitsee kysyä myyjältä apua. Kirjoitin lapulle oman nimeni, puhelinnumeroni ja osoitteemme, jos tulee hätä. Lappua ei tarvinnut. Ehkä hieman ylisuojelua, koska kioskin myyjät tuntevat perheemme, mutta se toi turvaa omalle mielelle - sen puskassa kykkimisen lisäksi :)
 
 
Tänään aamulla poika kömpi viereeni vielä vähäksi aikaa nukkumaan, ennen kuin oli aika nousta ja aloittaa uusi päivä. Silitin pientä tuhisevaa poikaa ja mietin, että voi kun ei kasvaisi liian nopeasti.
Mietin myös, että tulen pusuja ja haleja antamaan samalla mitalla, kuin aikaisemminkin - vaikka sitten siellä päiväkodin nurkan takana, ettei kaverit vaan nää.
Naru välillämme kasvaa (kuten pitääkin), mutta irti ei saa päästää. Tulee vielä joku päivä, kun narusta on päästettävä, mutta onneksi siihen on vielä pitkä matka :)
 
 
Kuvituksena kuvia vuosien varrelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätäthän kommenttia :)