maanantai 20. kesäkuuta 2016

MYRSKYN JÄLKEEN

Lauantaina vietimme tupaantuliaisia ystävien kanssa. Oli ihan mahtava sää, eikö?
Tarkoitus oli viettää iltaa terassilla grillaten, mutta toimme juhlat sisätiloihin aika onnistuneesti.


Valoköynnös oli tarkoitus laittaa terassille, mutta se sopi  niin loistavasti keittiöön, että roikkuu ikkunassa vieläkin.
 
Laitoimme takkaan tulen, vähän kynttilöitä ja katoimme pöydän pieneen keittiöömme.
Itseasiassa luotin siihen, että talomme luo oman tunnelmansa juhliemme ympärille ja niinhän se taas teki.
 

Juhlat onnistuivat loistavasti. Vieraat viihtyivät ja hampurilaisten grillaaminen näytti käyvän yllättävän helposti kolmelta mieheltä pienessä myrskyssäkin, haha.
Hampurilaisten lisäksi tarjolla oli kanasalaattia, mozzarellaleipiä ja juustosalaattia. Suosittelen mozzarellaleipiä iltapalaksi, aamupalaksi lounaaksi, juhlaan ja arkeen. Aivan järkyttävän hyviä! Tässä resepti niihin:
 
MOZZARELLALEIVÄT
 
TARVITSET
rapeakuorista maalaisleipää
mozzarellaa
tomaattia viipaleina
pestoa
 
1. Viipaloi leipä suht. paksusti. Meillä oli 1-1,5 cm paksuja viipaleita. Voitele viipaleet pestolla.
2. Lado päälle mozzarella viipaleina ja lisää tomaatti viipaleina mozzarellan päälle.
3. Paista grillissä miedolla lämmöllä, kunnes mozzarella on sulanut. Varo leipää palamasta.
 
Päälle voit lisätä ennen tarjoilua tuoretta rucolaa tai basilikaa. Nautitaan lämpimänä.
Grillin sijasta voi käyttää uunia, jolloin leivät voi paistaa 200 asteessa, kunnes mozzarella on sulanut.
Vinkki! Leivistä tuli ihania, kun peston alle laittoi vähän voita. Osaan leivistä laitoimme myös vähän valkosipulia murskattuna.
 
Ajattelin laittaa tänne blogiin myös kanasalaatin ohjeen, mutta sen laitan tuossa myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätäthän kommenttia :)