maanantai 1. elokuuta 2016

PORTAIDEN PINTAREMONTTI

Kun muutimme taloon, portaat olivat lämpimän keltaiset. Ei mitenkään hyökkäävät, vaan kodikkaat. Tykkäsin väristä ihan kamalasti ja ihastuin portaisiin heti ensisilmäyksellä, kun taloa tulimme ensimmäisen kerran katsomaan.Väri oli kuitenkin aivan väärä meille, koska lapset ravaa portaita ylös ja alas useamman kerran päivässä. Maali alkoi paikoitellen kulumaan ja pinta haalistumaan useammin astutuista kohdista. Lisäksi ne olivat todella huono jo siinä vaiheessa pitää puhtaana.
Pelkkä huoltomaalaus olisi tietysti riittänyt, mutta sain miehen puheista käsityksen, että hän ei väristä taas tykännyt - ja mielestäni yhteisessä kodissa pitää olla sellaista, josta molemmat tykkää, eikä vain toinen.
 
Tein aivan järkyttävän suuren pohjatyön. Ensin poistin vanhan maalin portaista maalinpoistoaineella ja sen jälkeen hioin vanhan maalin pois. Tässä pitkässä prosessissa kesti muutaman kuukauden, koska aika yksinkertaisesti oli niin kortilla. Pohjatyönä olisi tietysti riittänyt pintahionta, mutta halusin tehdä homman kunnolla.


Koska portaat olivat aikaisemmin maalattu Uulalla, sillä mentiin tällä toisellakin kierroksella. Sävynä Uni. Pelkäsin kamalasti, että sävy taittaisi violettiin, mutta niistä tulikin kauniin siniharmaat. Olisin ehkä himpun verran kirkkaammat ja tummansinisemmät halunnut, mutta tämä kompromissi kelpaa hyvin.


Seinissä on tällä hetkellä Sandbergin Waldemar tapetti. Olen kuitenkin rakastunut Sandbergin Raphael tapettiin, jonka haluan eteiseen. Koska eteinen ja portaikko ovat miltei samaa tilaa, Waldemarin täytyy väistyä, jotta Raphael mahtuu samaan tilaan. Portaikon seinät maalataan valkoiseksi, mutta onneksi portaiden sävy on aika hallitseva, että ei tule liian kliinistä vaikutelmaa.

 
Syksyyn asti ajattelin nauttia tästä ihanasta Waldemarin tapetista, koska se on myöskin yksi tapettisuosikeistani. Tietysti voi käydä niinkin, että Waldemar on tullut jäädäkseen vähän pidemmäksi aikaa, kuin vain syksyyn, mutta aika näyttäköön. Ei tässä onneksi ole kiire mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätäthän kommenttia :)