perjantai 25. elokuuta 2017

NOPEAT RÄPSYT

Sairastuvalta heipat.
 
Hyväksi todettuja vinkkejä flunssan selättämiseen talosta 1928.
Ihan ykkösenä tulee LEPO & UNI.
Lepo flunssaisena on ihan aliarvostettua, mutta kyllä sen eron huomaa. Alkuviikosta viiletin töissä ja keskiviikkoiltana hyvä että pääsin vessassa käymään. Ilmoitin sängynpohjalta pomolle tekeväni töitä kotona.
 
 
Hyvänä kakkosena tulee ravinto.
Sitruunalla, hunajalla ja inkiväärillä maustettu vihreä tee, puuro, supermysli jugurtin kanssa, lämmin mustaherukkamehu yskään ja mehujäätä kurkkukipuun.
 
 
Vaatetus kannattaa pitää mahdollisimman kevyenä ja mukavana.
Tietysti kuumehorkassa sitä tulee maattua kolmen peiton alla päällään villapaita, kollarit, pitkät kalsarit ja villasukat. Kuumelääkkeen alettua vaikuttamaan pyöritäänkin sitten sängyssä hikisenä vaatetta ja peittokerrosta vähentämässä.
 
Kuumeen laskettua inhimilliselle tasolle onkin sitten aika keksiä vähän tekemistä.
Itse neulon, selaan nettiä, laittelen viestejä ja katselen leffoja Netflixistä (tsekatkaa Masha & Karhu! Ihan superhauska aikuisellekin). Työt vähennän minimiin, joten teen vain pakolliset hommat.
 
 
Mikä siihen nenän tukkoisuuteen on sitten auttanut?
Lämmin suihku ja nenäkannu!
Itse vältän nenän niistämistä ihan viimeiseen asti. En tiedä kuvittelenko, mutta nuha helpottaa nopeammin näin. Ajattelen, että niistäminen ärsyttää nenäkalvoja entisestään, eikä turvotus pääse helpottamaan.
 
 
Vielä otetaan ihan rauhallisesti ja pyykkivuori, lattioiden pesu ja muut kotityöt saavat suosiolla odottaa. Ei sillä, että täällä huushollissa kukaan muu olisi mitään tehnyt minun sairastaessani. On tehnyt ja paljonkin. Voin nimittäin olla aika maanvaiva valituksineni, kun kuume nousee korkealle, jalkoihin ja selkään pakottaa, päässä tuntuu painetta, nenä tukossa, yskiminen sattuu ja nouseva kuume saa aikaan julman kylmyyden tunteen. Mutta kai sitä jokainen saa - ja pitääkin - itselleen vähän extrahuomiota siinä vaiheessa vaatia.
 
 
Ensi viikolla voikin sitten keskittyä nuohoojan kutsumiseen, pihan laittamiseen syyskuntoon (pikkuhiljaa) ja syysvaatteiden kaivamiseen varastosta.
Kohta saadaan kuule nauttia sävyisästä maisemasta!
 
Mukavaa viikonloppua kaikille :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätäthän kommenttia :)