tiistai 15. elokuuta 2017

VIIKONLOPUN KATTAUS

Viime viikonloppu oli lapsivapaaviikonloppu.
Lauantaiaamuna heräsin kahdeksan aikoihin, kuuntelin lintujen laulua kahvikupponen kädessä ja istuin pitkään ihanass... voi kunpa. Heräsin todella kahdeksan aikoihin, käytin koiran ulkona silmät puoliummessa ja sen jälkeen katselin ympärilläni olevaa kaaosta. Pyykit pesemättä ja laittamatta, vessa siivoamatta, pientä tilpehööriä siellä täällä, ja niin edespäin. Tiedättehän, se ihan peruskaaos.
 
Päätin olla välittämättä. Pikkusiskoni tapasi sanoa lapsena "mitä sitte?".
Siivosin keittiön kylläkin ja katoin pöydän pitkästä aikaa.


 
Jumitun aika usein tähän ihan peruskattaukseen. Välillä tekisi mieli kokeilla jotain muuta, mutta näissä astioissa ja pöytäliinassa on niin ihanat sävyt.
 
Kun sävyt sopivat toisiinsa, voi kuvioilla ja kuoseilla leikitellä.
Valkoiset kahvikupit, valkoiset leipälautaset ja vaaleansiniset kulhot kuvioineen ovat Iittalan Sarjaton-sarjaa, kuten myös kirkkaat juomalasit.


Iittalan Tanssi-sarjan ruokalautasia käytän usein aluslautasina. Muutamaan otteeseen nämä olen meinannut myydä, mutta joka kerta tullut toisiin ajatuksiin. Ne vain tuovat sitä jotain pientä extraa kattaukseen.
Kahvikupeissa lojuvat vanhat lusikat olen löytänyt edullisesti kirpparilta. Pellavainen pöytäliina on Ikeasta (aion kyllä ostaa toisenkin, jos niitä vielä siellä on) ja pellavaiset lautasliinat oli eurolla kappale toissatalvena Järvenpään Prismassa.
 
Päätin aika yksimielisesti, että käyttöastiat täytyy saada esille. Etsin ties kuinka pitkään vanhaa tammista astiakaappia. Juvilla on kauniita astiakaappeja, mutta ihan tuhottoman kalliita - vaikka tietysti ovat laadukkaita. Lopulta löysin sadalla eurolla täyttä tammea olevan astiakaapin huuto.netistä.


Vanhahan tämä ei ole, mutta kooltaan ja sävyltään sopii keittiöön ihan loistavasti. Oli ihan tuuri, että löysin ja sain tämän. Kaappitilaakin on keittiössä enemmän, kun käyttöastiat ovat omassa vitriinissään.


Haaveilen kyllä vieläkin Juvin astiakaapista, jolloin tämä siirtyisi olohuoneeseen. Ehkä jossain vaiheessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätäthän kommenttia :)